Невидиме зерно ненависті, що проростає у квіти зла

До 70-річчя початку ІІ Світової війни — а для європейців це 1 вересня 1939 року — у Вроцлаві (Польща) 1 вересня минулого року була презентована виставка робіт молодих художників. І Міжнародне бієнале молодої графіки «Пріма Септембріс. Проти ненависті» об'єднало своєю антивоєнною тематикою 32 авторів з Польщі, Німеччини, Росії та Ізраїлю. Люди різних культур та традицій спробували зобразити на папері те, що вони розуміють під словом «ненависть». 54 найкраших роботи, обраних з-поміж заявлених на конкурс, ось уже більше року подорожують містечками Польщі — Познань, Жешув. Мені вдалось побувати на виставці, коли вона експонувалась у Перемишлі.



Всі роботи виконані тільки у стилі чорно-білого графіті. Представлені вперше і в оригінальному варіанті.




Робота з циклу «Медея», автор Марія Іванова, Санкт-Петербурзький інститут декоративно-прикладного мистецтва





Дещо несподіванкою було побачити серед робіт і портрет загиблого президента Польщі Леха Качинського. Хоча певна символічність у цьому є.





Робота «Пропозиції ненависті», виконана у техніці колажу, автор Синтія Кіттлер, Школа Дизайну у Майнці. Саме вона найбільше привертала увагу відвідувачів.





Робота «Діалог» Ріната Хабірова, Санкт-Петербурзький інститут декоративно-прикладного мистецтва





У студентському клубі «Енігма», що діє на базі Східноєвропейської вищої державної школи у Перемишлі, виставка діятиме до середини грудня. Далі у планах ще візити на батьківщини авторів — Німеччину, Ізраїль та Росію.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте